sunnuntai 13. lokakuuta 2013

Shanghai

Lento Guilinista Shanghaihin oli n.1h myöhässä. Eipä haitannut. Paitsi Raino oli kentällä hieman levoton, kun kuulutuksista oli vaikea saada selvää. Hienosti päästiin kuitenkin koneeseen, jossa oltiin ainoat länsimaalaiset. Nukutiin molemmat koko lento. Raino herätti ihastelemaan Shanghain valoja ennen laskeutumista. Paljon oli. Iso on kaupunki. Kentältä meitä tuli hakemaan hostellin lentokenttäkuljetus, joka tuntui mukavalta klo 03 yöllä. Neljän jälkeen päästiin huoneeseen, eikä kumpikaan saanun unta ennen kuin kuuden aikaan aamulla. Ensimmäinen päivä Shanghaissa meni siis nukkuessa ja kirjoitellessa.

Ainolle tullut mätävarvas aiheutti huolta. Pieni kaksi viikkoa sitten tullut naarmu oli äitynyt märkää erittäväksi turvonneeksi etuvarpaaksi. Yhteyttä otettiin vakuutusyhtiöön sekä paikalliseen klinikkaan. Nähtäväksi jäi pitääkö mennä lääkäriin, vai toisiko sitruunaliottelu parannuksen. Yllättäen sairaanhoitaja ei halunnut lääkäriin mennä ja maalikko sitä vaati. Lääkäriin olisi päässyt heti ja joustavasti. Varvas alkoi kuitenkin omin keinoin parantua, eikä lääkäriin lähdetty. Paraneminen jatkui kuitenkin ja oli hidasta. Olisi ehkä kuitenkin ollut parempi näyttää sitä jollekkin :/

Muuten koko aika Shanghai kului aika samalla teemalla. Unta, ruokaa ja ihmettelyä. Voi olla, että kumpaakin vaivasi ensimmäinen kunnon matkaväsymys. Saatiin kunnon kränäkin aikaan. Kumpaakaan ei jaksanut turistinähtävyydet kiinnostaa ja kävely oli yllämäinitusta syystä vähäisempää.Käytiin kuitenkin ensimmäisenä iltana ihmettelemässä Jinmao-tornin laelta Shanghain auringonlaskua ja valojen syttymistä kaupunkiin. Kieltämättä näytti upealta. Muutenkin ensimmäistä kertaa nähdyt pilvenpiirtäjät saivat molemmilta niskat jumiin.

Maailman suurin pullonavaajaKeskeltä näki alas hotelliin

Turistipönö - Bono de Touriste

Kauppa ei käy

Myös kuuluisa Bund käveltiin viileän tuulisena päivänä. Maisemat olivat hienot ja satapäiset kiinalaisturistit hauskoja. Shanghain aikaan sattui myös ensimmäinen päivä lokakuuta, joka on kiinalaisten kansallispäivä. Tuolloin käytiin kävelemässä ihmisvilinässä kuuluisalla ostoskadulla. Pieniä Kiinan lippuja oli vähemmän kuin päähän laitettavia pirunsarvia ja rusetteja vilkkuvaloin varustettuina. Paljon istuskeltiin ostoskekuksissa tuijottamassa ihmisvilinää ja juomassa kahvia. Ostoksia ei saatu juuri tehtyä yhtä t-paitaa ja pikkuhousuja lukuunottamatta. Taksilla ajeltiin ensimmäisen kerran muuten kuin lentokentältä pois. Se oli halpaa.

Shanghaissa on myös reissun ehdottomasti hauskin turistikohde-kokemus. Tourist sightseeing tunnel, joka menee joen alta tv-tornilta bundille. Tunnelia mainostetaan upeana ja ainutlaatuisena valon ja musiikin yhdistelmänä. Sitä se olikin. Läpi kulkee lasiseinäinen n. 15hlö vetävä vaunu. Tunnelissa musiikki oli hyvin kummallista elektronista mölyä ja valoshow oli stroboja ja valokaapelia. Ainoa lähinnä nauratti, että hauskaa ainakin oli. Onneksi tunnelikokemus ei ollut kauhean pitkä, että ei tarvinnut ääneen ruveta höhöttämään. Takaisin tultiin muutaman km:n päästä lautalla, joka oli kivempi ja 25 kertaa halvempi.


Shanghaissa syötiin reissun paras illallinen tunnelmallisessa ravintolassa ja muutama mahtava jälkiruoka.-A(&R)

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti